Holdet

VetEmbryo ApS ejes og drives af Jannie Spanner og Emma Lorenzen, der begge har en særlig interesse og ekspertise indenfor hestens reproduktion.

Vi etablerede VetEmbryo i starten af 2019 for at gå fuld tid ind i det, som vi virkelig brænder for: Avancerede reproduktionsteknikker til heste.

Vores store interesse har altid været heste og avl. Efter vores uddannelse som dyrlæger videreuddannede vi os inden for henholdsvis den kliniske del af avanceret reproduktion og den laboratorietekniske del. Vi har deltaget i kurser og træninger hos nogle af verdens bedste indenfor feltet - og tilegnet os viden fra eksperter både fra det humane område, fra kvægfeltet og fra verdens bedste indenfor heste. Vi har nu tilsammen mere end 15 års erfaring på området, og føler os privilegerede over at kunne arbejde fuld tid med vores store passion. Vi glæder os til at hjælpe dig med at opfylde dit ønske om et drømmeføl.

Laboratoriet

Vores laboratorium blev etableret i starten af 2019, og efterfølgende har vi ligeledes etableret et klinikrum til udtagning af æg i Hellevad. Laboratorie og klinikfaciliteter i Hellevad er etableret med økonomisk støtte fra Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne (LAG midler).

Laboratoriet er fuldt udstyret til at lave reagensglasbefrugtning på heste. Vi udfører følgende arbejde i laboratoriet: Modning af æg, befrugtning af æg, dyrkning, frysning samt optøning af embryoner.

Oocytter og embryoner er enormt følsomme for skadelige substanser i omgivelserne, så der er meget strenge krav til opførsel og hygiejne i laboratoriet. Laboratoriet er derfor også lukket for udefrakommende personer.

I løbet af 2020 og starten af 2021 har vi desuden etableret et nyt staldafsnit og scanningsområde. Dette projekt  er også gennemført med økonomisk støtte fra Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne (LAG midler).

Laboratorie

pic

Link til Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne